Yritys

KUMONI – alan altavastaajasta yhdeksi arvostetuimmista

Kumoni Oy on Kuopiossa 2002 perustettu perheyritys, joka toimii tätä nykyä Pohjois-Savon lisäksi Turussa ja pääkaupunkiseudulla. Yritys rakastaa putkiremontteja ja keskittyy taloyhtiöiden LVIS-saneerausten lisäksi erilaisiin korjausrakentamisen kohteisiin, käsittäen sekä julkiset hankinnat että erilaiset liike- ja toimitilamuutokset. KUMONI Oy Etelä-Suomi aloitti 2017 Turussa. Turun toiminta laajentui 2021 kattamaan koko Etelä-Suomen.

Halu kehittää ja tarjota ketterämpiä ja toimivampia ratkaisuja putkiremontointiin on tehnyt alalla altavastaajana aloittaneesta KUMONIsta halutun ja luotetun remonttien toteuttajan. Samalla yrityksestä on kasvanut myös työntekijöiden silmissä pidetty ja arvostettu työnantaja. Tällä hetkellä juhlavuonna 2022 KUMONI-yhtiöt työllistävät noin 60 henkilöä.

– Teemme korjausremontteja tavalla, johon taloyhtiöiden isännöitsijät ja osakkeenomistajat ovat tyytyväisiä. Työmme korkea laatu ja sovituissa aikatauluissa pysyminen perustuvat osaavaan henkilöstöön ja erityisesti huolelliseen projektien suunnitteluun. Olemme tehneet LVIS-saneerauksia jo yli 4000 asuntoon, ja asiakkaamme tuntuvat pitävän siitä, että urakkamme valmistuvat luvatussa aikataulussa ja jälki on erinomaista, KUMONIn toimitusjohtaja Pasi Pitkänen kertaa.

Monitoimiurakkamallilla putkiremontit tehdään kunnolla

LVIS-saneeraukset koetaan usein vaikeiksi, rasittaviksi ja jopa pelottaviksi, ja kukapa ei olisi kuullut kauhutarinoita epäonnistuneista tai viivästyneistä putkiremonteista. KUMONI on erikoistunut tekemään yhden asian kunnolla. Yritys on kehittänyt korjausremonttien toteuttamisesta – ihmisläheisestä palvelutyöstä – niin miellyttävää kuin mahdollista. Taustalta löytyy tinkimätön halu tehdä paremmin. Hiottujen prosessien myötä KUMONI on kasvanut alan edelläkävijäksi ja johtavaksi asiantuntijaksi.

– Olemme keskittyneet alusta saakka siihen, että tekisimme koko ajan paremmin. Taloyhtiökohteissa menemme ihmisten koteihin ja pidämme asukkaat koko ajan hyvin tiedotettuina. Työ on asukkaiden lisäksi luottamustyötä myös rakennuttajaa kohtaan. Toimintaamme ohjaa jokaisessa projektissa 9001 -laatusertifikaatti, Pitkänen lupaa.

Laatuun ja työn mielekkyyteen vaikuttaa KUMONIlla käytössä oleva monitoimiurakkamalli, jossa paikallisesti sopimalla määritetään jokaiselle työntekijäryhmälle oma, huolellisesti suunniteltu työn sisältö ja siihen sopiva aikataulu ja korvaus. Tiimiä tukee työnjohtaja, mestari ja ylempi johto, mutta myös vastuuta annetaan. Ja kun tiimi tekee laadukkaan projektin hyvässä aikataulussa, se näkyy myös palkassa. Malli mahdollistaa suoran ja nopean päätöksentekoprosessin, jota vahvistaa edelleen matalaan hierarkiaan perustuva kommunikaatio yrityksen sisällä. 

KUMONI vaikuttaa rakennusteollisuuden tulevaisuuteen

KUMONIn toimitusjohtaja Pasi Pitkänen on mukana vaikuttamassa rakennusalan kehitykseen muun muassa toimimalla Talonrakennusteollisuus ry:n hallituksessa sekä Itä-Suomen piirin Puheenjohtajana ja toiminut aiemmin muun muassa Kuopion Yrittäjien puheenjohtajana. Aktiivisuudella pysyy kiinni alan uusimmassa tiedossa, mikä puolestaan näkyy KUMONIlla työn jäljessä ja tekemisessä.

– Kun on ensimmäisenä kuulemassa alan kehitykseen ja muutoksiin, tutkittuun tietoon ja lainsäädäntöön liittyviä seikkoja, pääsee samalla vaikuttamaan myös alan tulevaisuuteen ja jopa kansantalouteen. Näitä oppeja pyrimme ottamaan käyttöön KUMONIssa, ja sitä kautta varmistamme, että olemme jatkossakin alan arvostettu edelläkävijä: asiat oikein tekevä, innovatiivinen yritys, Pitkänen summaa.

Pitkänen tunnetaan yrityksen sisällä työntekijöihinsä luottavana osaajana, joka uskaltaa antaa vapautta ja vastuuta. Samoin myös KUMONIn Etelä-Suomen toimitusjohtaja Tomi Nieminen nauttii henkilöstön arvostusta nopeana ja varmana päätöksentekijänä. Pitkänen ja Nieminen ovatkin yhdessä osaavan henkilöstönsä kanssa luotsanneet KUMONIsta yhden alan arvostetuimmista tekijöistä.

KUMONI ottaa vastuun putkiremonteista ja pitää huolta työntekijöistään

KUMONI on putkiremontin ja kokonaisvastuurakentamisen asiantuntija toimija, joka ottaa tarvittaessa taakan harteiltasi tarjoamalla kaiken kattavat remonttiratkaisut Pohjois-Savossa, Turun alueella ja pääkaupunkiseudulla. 

Suurin rakentamisen volyymi on uudistuotannossa taittumassa, mutta korjaaminen ei lopu koskaan. KUMONIlla on vahva asema korjausrakentamisessa, ja työtä riittää osaajille. Uudet työntekijät perehdytetään huolellisesti ja henkilöstön osaamista vahvistetaan kouluttamalla ja työnkierrolla. Ylitöitä ei juurikaan tehdä, lomat pidetään sovitusti ja tärkeiden asioiden äärellä joustetaan. Yrityksen johto kannustaa työntekijöitä perhevapaiden hyödyntämiseen ja pyrkii pitkiin työsuhteisiin muun muassa maksamalla hyvää palkkaa ja tarjoamalla erilaisia työsuhde-etuja.

– Toimimme toisiamme ja laatua arvostaen, ja samoin pidämme huolen myös asiakkaistamme. Teemme työtä ihmiseltä ihmiselle, ja laadukas aikataulussa tehty projekti saa kaikille hyvän mielen, Nieminen kertaa.

YHDESSÄ KAIKKI ONNISTUU.


LVIS-saneerauksen ja kokonaisvastuurakentamisen asiantuntijoina otamme remontointiin liittyvän taakan tarvittaessa harteiltasi tarjoamalla kaikenkattavat ratkaisut. Käytämme huomisen toimintamalleja jo tänään, jotta voisimme ylittää odotuksesi niin laadussa kuin palvelussakin. Ota yhteyttä, niin ratkaistaan saneerauksiin liittyvät tarpeesi.

– toimitusjohtaja Pasi Pitkänen, KUMONI Oy

Tulevina vuosina meillä on Etelä-Suomessa täysi rähinä päällä käynnistäessämme pääkaupunkiseudulla useampia sellaisia hankkeita, jotka työllistävät meitä pitkään. Rekrytoimme koko ajan sellaisia työnjohtajia, vastaavia työnjohtajia ja sisävalmistusvaiheiden ammattilaisia, jotka haluavat tehdä työt hyvin.

– toimitusjohtaja Tomi Nieminen, KUMONI Oy Etelä-Suomi


Yhteydenotto