2.12.2021

KUMONIlla voit kehittyä vaikka Suomen parhaaksi rakentajaksi

KUMONIlla 2010 kirvesmiehenä työt aloittanut Jani “Hevi” Hartikainen tunnetaan entisenä ammattilaisjalkapalloilijana ja jalkapalloseura KuPS:in monivuotisena kapteenina. Pelinrakentamisen lopetettuaan on Hartikaisella ollut aikaa loistaa rakentamisessa viheriöiden ulkopuolella. Ammattitaitoinen tiimipelaaja pokkasikin rakennustyömaiden työnjohtajille ja -tekijöille tarkoitetun valtakunnallisen Laadun rakentaja -kilpailun voiton vuonna 2020. 

‒ Futista vielä pelatessani perhe ja lapset joutuivat tulemaan mukana työni ehdoilla. KUMONIlla työskentely on mahdollistanut paremmin perheen isänä ‒ tai tarkemmin autokuskina ‒ toimimisen, nauraa Hartikainen. ‒ Kun työt päättyvät sovitusti ennen neljää, minulla on aina aikaa perheelle. KUMONIlla on helppo sopia muutoksista vaikka keskellä päivää, mikäli koti ja perhe tarvitsevat minua, kuvailee Hartikainen työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista.

Monitoimiurakkamalli opettaa syöttämään ja palkitsee koko joukkueen 

‒ Olemme KUMONIlla tarkkoja työn jäljestä, joka syntyy timanttisten ammattilaistemme tiimityöstä. Janin futistausta näkyy juuri siinä, kuinka hän kirvesmiehenä tekee töitä tiiviisti osana osaavaa porukkaa. Osaavien työntekijöidemme ja huolellisen suunnittelutyön ansiosta projektimme valmistuvat aikataulussa ja asiakkaamme ovat tyytyväisiä työmme laatuun, kiittelee KUMONIn toimitusjohtaja Pasi Pitkänen.

Vaikka KUMONI on kasvanut perheyrityksestä isoksi toimijaksi, ovat syvällä yrityksen perustassa vaikuttavat arvot edelleen ‒ tai ehkä juuri siksi ‒ tärkeitä Pitkäselle. Yrityksessä panostetaankin työntekijöiden hyvinvointiin kattavien terveyspalveluiden ja liikunta- ja kulttuurietujen kautta, ja työntekijöitä muun muassa kannustetaan perhevapaiden hyödyntämiseen. Uuden oppimista myös tuetaan erilaisin kurssein ja täsmäkoulutuksin. Työ KUMONIlla tarjoaa mahdollisuuden kehittymiselle ja jättää aikaa myös muulle elämälle.

KUMONIlla projektit viedään läpi monitoimiurakkamallilla, jossa paikallisesti sopimalla määritetään jokaiselle työntekijäryhmälle oma, huolellisesti suunniteltu työn sisältö ja siihen sopiva aikataulu ja korvaus. Monitoimiurakkamallissa suunnittelun ja rehdin tiimityön merkitys korostuu. Suunnittelusta vastaavat työnjohtajat, jonka jälkeen projektit ja niiden työvaiheet käydään huolellisesti läpi tiimin ja mestareiden kanssa. 

‒ Monitoimiurakkamallissa tiimit ottavat vastatakseen kaikki niille kuuluvat rakennustekniset työt hoitaakseen ne sovitulla korvauksella ja aikataululla. Tässä mallissa työnjohto ei vahdi tai hiillosta, vaan toiminta rakentuu luottamukselle ja osaamiselle. Luonnollisesti tukea ja apua saa aina tarvittaessa mestareilta ja ylemmältä johdolta, korostaa Pitkänen ja lupaa, että hyvin ja aikataulussa tehty projekti palkitsee KUMONIlla aina tekijänsä.

Hyvässä porukassa “kaikki pelaa”

KUMONIlla tiimityön perustana on hyvä yhteishenki, ja Hartikainen kiitteleekin työkavereitaan hyvästä huumorista ja rennosta asenteesta, joka ei kuitenkaan ole pois työn korkeasta laadusta. Hartikainen kertoo, että työn paras palkinto on tyytyväisen asiakkaan positiivisen palautteen muodossa antama arvostus laadukkaalle kädenjäljelle.

‒ Tässä työssä pitää olla itsekriittinen ja tarkka, mutta ei me naama mutrussa paineta hommia. Porukkaan mahtuu humoristien lisäksi myös hiljaisempia puurtajia, mutta tavoitteet meillä on kaikilla samat: hyvä jälki, tyytyväinen asiakas ja hyvästä työstä hyvä palkka, summaa Hartikainen.

Rakennustyössä jokainen päivä on erilainen. Tiimityössä pääsee oppimaan ja kokeilemaan uusia tehtäviä alan ammattilaisten kanssa ja työnkierron kautta. ‒ Kun kaikilla on tiimissä tavoitteena onnistua mahdollisimman hyvin, teemme asioita jatkuvasti paremmin ja tehokkaammin ihan luonnostaan. Monitoimiurakkamallissa arvostus omaa työtä kohtaan kasvaa, sillä se tekee näkyväksi sen, kuinka paljon meihin työntekijöihin KUMONIlla luotetaan ja kuinka meitä arvostetaan, Hartikainen summaa.

Haluatko pois paitsiosta ja parempaa työtä tilalle?

Voitettujen projektien myötä KUMONIlla on alkamassa pääkaupunkiseudulla ja Turussa lukuisia työmaita, jotka työllistävät osaajia pitkäksi aikaa. Etelä-Suomen toiminnoista vastaava KUMONI Etelä-Suomi Oy:n toimitusjohtaja Tomi Nieminen etsii parhaillaan sisävalmistusvaiheen ammattilaisia kuten pintakäsittelijöitä sekä laatoittajaa ja kirves- ja rakennusmiestä monitoimiurakkamallilla tehtävään työhön. Tarjolla on töitä myös työnjohtajille ja vastaaville työnjohtajille.

‒ Tutustu avoimiin paikkoihimme Turussa ja Helsingissä linkeistä löytyvistä työpaikkailmoituksista. Pohdi samalla, kuinka hyvin juuri sinä sopisit mukaan tiimipelaajista koostuvaan porukkaamme. Voit laatia koulutus- ja työkokemustaustastasi tiiviin esittelytekstin, tai vaikka vain soitella suoraan minulle. Katsotaan, onko sinulla rupattelumme jälkeen intoa palkita itsesi paremmalla työllä ja todennäköisesti myös paremmalla palkalla, vinkkaa Nieminen.

Tutustu täällä KUMONIn avoimiin työpaikkoihin ja yritykseen.

Ota yhteyttä Tomiin

puhelin: 050 512 2400

sähköposti: tomi.nieminen@kumoni.fi