2.12.2021

KUMONI kasvattaa työnjohtajia johdon tuella ja ohjauksella

KUMONIn Turun-yksikössä työnjohtajana toimivalla Ari Björkillä on kolmen vuosikymmenen kokemus korjausrakentamisesta. Ennen KUMONIlle tuloaan Björk on työskennellyt lukuisten yritysten palveluksessa sekä myös yrittäjänä. Vastuun ottaminen ja itsensä haastaminen ovat KUMONIlla timpurina vuoden 2021 alussa aloittaneelle ja nopeasti työnjohtajaksi edenneelle Björkille luontevia toimintatapoja. 

‒ Pidän haasteista, ja en varmasti muuten olisikaan lähtenyt tällä vauhdilla etenemään timpurista työnjohtajaksi.Tiesin, mihin olin ryhtymässä, sillä yrittäjämäinen, vastuullinen työ oli jo tuttua yrittäjätaustani ja vaikkapa tarjouslaskennassa kartuttamani kokemuksen perusteella. Päätöstä vauhditti myös se, että tunsin osan KUMONIn porukasta jo entuudestaan ja tiesin, mihin yrityksessä pystytään. Johdon vahvalla tuella, hyvällä ohjauksella ja avulla oli hyvä fiilis lähteä tekemään tätä haastavaa työtä”, Björk kertoo.

KUMONIlla kannustetaan itsensä kehittämiseen ja kasvamiseen

KUMONI panostaa henkilöstönsä kehittämiseen vahvasti. Yrityksellä on käytössä oma perehdytysmalli, jonka avulla uudet työntekijät ajetaan sisään taloon ja sen tapoihin huolellisesti ja turvallisuus- ja laatuajattelu edellä. Perehdytyksen lisäksi yritys ostaa halukkaille tarvittaessa myös koulutuksia. Uudet, aloittavat työnjohtajat käyvät perehdyttävän koulutusjakson joko Kuopiossa tai Turussa. Kuopiossa tästä vastaa yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Pasi Pitkänen ja Turussa KUMONI Oy Etelä-Suomen toimitusjohtaja Tomi Nieminen

‒ Kun Ari haki meille vuoden 2021 alussa timpuriksi, ymmärsin heti työhaastattelussa, että edessäni istuu varsinainen osaaja. Arille oli jo kertynyt osaamista kartuttaneita kilometrejä, ja kokemuksesta paistoi kyvykkyys kehittyä haastaviin työnjohtajan tehtäviin, muistelee Nieminen Björkin ensiaskelia KUMONIlla. 

Nieminen kertoo arvostavansa työnjohtajassa kykyä kuunnella työntekijöitä ja asiakkaita sekä rohkeutta kysyä apuja ja vinkkejä epävarmuuden iskiessä. Niemisen mukaan KUMONIlla ei pärjää kersanttityylisellä johtamistavalla, vaan työnjohtajalta edellytetään hyviä sosiaalisia taitoja ja aitoa halua tehdä työt hyvin ja laadukkaasti niin asiakkaiden kuin työntekijöidenkin näkökulmasta. 

‒ Ari on rauhallinen ja järjestelmällinen ammattilainen, joka tulee toimeen työntekijöiden ja asiakkaiden kanssa. Vaativuus aliurakoitsijoita kohtaan pitää puolestaan huolen siitä, että laatumme pysyy korkealla. Hyvä työnjohtaja ei piilottele asioita, vaan nostaa kissan pöydälle, pyytää tarvittaessa apua ja ratkaisee haasteet samalla rauhallisesti kahvia hörppien. Työssä auttaa KUMONIlla käytössä oleva niin sanottu monitoimiurakkamalli.

‒ Meillä tehdään työt kaikissa kohteissa samalla monitoimiurakkamallilla. Onnistuminen perustuu rakentamiimme prosesseihin ja huolelliseen työn seurantaan, joiden avulla opimme koko ajan tekemään töitä paremmin. Meillä ei touhuta kiireessä ja tietämättömänä, vaan kaikki urakat suunnitellaan, lasketaan ja mitoitetaan huolellisesti osaaville työntekijöille, Nieminen lupaa.

KUMONIlle hommiin kehtaa houkutella kavereitakin 

Ari Björk kiittelee, kuinka KUMONIlla pääsee ohjatusti kasvamaan juuri itseä kiinnostaviin työtehtäviin. Johtoa on Björkin mukaan helppo lähestyä matalalla kynnyksellä, ja kehittymiseen suhtaudutaan hyvin. Johto myös tukee aina tarvittaessa, eikä työssä eteneminen jää johdosta kiinni! 

‒ Olen minä jo tänne meille houkutellut muutamia kavereitanikin, tunnustaa Björk myhäillen. ‒ Meillä on täällä on hyvä henki, ja työtä ja sen tekijöitä arvostetaan. Helppohan se on tänne kaveria pyytää, kun ylitöitä ei pääsääntöisesti tehdä, hierarkia on matala ja projektit suunnitellaan huolellisesti. Monitoimiurakkamalli ohjaa meitä puhaltamaan yhteen hiileen, mikä taas sujuvoittaa itse työn tekemistä. Ja mikä parasta, työn sujuminen huomioidaan KUMONIlla palkassa!

Haluatko palkita itsesi paremmalla työllä?

Voitettujen projektien myötä KUMONI on lunastanut paikkansa myös Etelä-Suomessa. KUMONI Etelä-Suomi Oy:n toimitusjohtaja Tomi Nieminen etsii parhaillaan työnjohtajia ja sisävalmistusvaiheen eri ammattilaisia isoihin projekteihin Etelä-Suomen alueella. Työt tehdään KUMONIn jo mainitulla, toimivaksi todetulla monitoimiurakkamallilla, ja onpa rohkean rauhallisille osaajille tarjolla myös mahdollisuus uralla etenemiseen.

‒ Tutustu avoimiin paikkoihimme Turussa ja Helsingissä linkeistä löytyvistä työpaikkailmoituksista. Pohdi samalla, kuinka hyvin juuri sinä sopisit mukaan tiimipelaajista koostuvaan porukkaamme. Voit laatia koulutus- ja työkokemustaustastasi tiiviin esittelytekstin, tai vaikka vain soitella suoraan minulle. Katsotaan, onko sinulla rupattelumme jälkeen intoa palkita itsesi paremmalla työllä ja todennäköisesti myös paremmalla palkalla, vinkkaa Nieminen.

Tutustu täällä KUMONIn avoimiin työpaikkoihin ja yritykseen.

Ota yhteyttä Tomiin

puhelin: 050 512 2400

sähköposti: tomi.nieminen@kumoni.fi